Természetes kozmetikumok without...


A bőrápolási termékeknek mentes kell lennie mindenféle káros és megkérdőjelezhető hozzávalótól. Megmutatjuk önnek, hogy inkább mely összetevőket kell elkerülni a bőrápolás során  és hogy a Clean Beauty Trend az nem mindig éppen teljesen tiszta.

Kozmetikumok műanyag nélkül, állatkísérletek nélkül, alkohol, illatanyagok, tartósítószerek nélkül...

A Clean Beauty Trend a „tiszta kozmetikumok” iránti vágyból származik. Vagyis, hogy a kozmetikumok a lehető legszabadabbak legyenek minden káros és nemkívánatos összetevőtől, például ásványi olajtól vagy parabénektől.

Egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak annak, ami NEM szerepel a bőrápolásban. Annak ellenére, hogy a „without ” kiegészítés keveset mond arról, mi is történik valójában a kozmetikumokban, vannak olyan adalékanyagok, amelyekre érdemes figyelni a természetes kozmetikumok vásárlásakor. Bemutatjuk a legfontosabb kategóriákat.
Természetes kozmetikumok alkohol nélkül

Az alkoholt különféle célokra használják a kozmetikumokban: összehúzó és antibakteriális hatása miatt az alkoholt különösen a tisztátalan bőrre használják. Ezenkívül az alkoholt tartósítószerként, oldószerként és a termékek viszkozitásának csökkentésére használják.


Jó és rossz alkohol

Van jó alkohol és rossz alkohol. A denaturált alkoholt a hagyományos kozmetikumokban használják. Ezt a „rossz” alkoholt ihatatlanná teszik olyan keserű anyagok, amelyek behatolhatnak a bőrbe, és feltételezhető, hogy hormonális hatásúak. A „jó” alkohol viszont tiszta etanol. Ezt az alkoholt szeszes italokhoz is használják. A természetes kozmetikumokban gyakran használnak organikus alkoholt.


Miért használ sok természetes kozmetikai márka alkoholt?

A természetes kozmetikumokban a tiszta etanolt különösen antibakteriális hatása miatt használják, mivel a természetes kozmetikumok nem használnak szintetikus és kémiai tartósítószereket. A jó tartósítás különösen fontos a magas víztartalmú termékek, például szérumok, krémek és testápolók esetében.

Ezenkívül az alkoholt a természetes kozmetikumokban használják, mert képes funkcionális összetevőket feloldani olyan növényekből, amelyek nem oldódnak vízben. Ily módon ezek a növényi alapú funkcionális összetevők beépíthetők a természetes kozmetikai termékekbe.


Az alkohol dehidratálja a bőrt?

Különösen a tisztátalan bőrre szánt termékek gyakran tartalmaznak nagy mennyiségű alkoholt, mivel az antibakteriális hatás szó szerint „fertőtleníti” a bőrt. Ez azonban nemcsak megtisztítja a bőrt, hanem minden alkalmazás során eltávolítja a bőr saját védő lipidtartalmának egy részét is. Minél jobban próbálod  kiszárítani a bőrt, annál intenzívebb lesz az ellenreakció - az irritált bőr még több olajat termel és könnyebben gyullad meg.

Manapság azonban a természetes kozmetikumok alkoholtartalma olyan alacsony, hogy a dehidratáló hatást kiváló minőségű növényi olajokkal és hidratáló összetevőkkel lehet kompenzálni. A növények funkcionális összetevőinek felhasználásához részben oldószerekkel, például alkohollal extraháljuk őket. A különféle funkcionális összetevők alkoholos kivonatain kívül nem használunk alkoholt termékeinkben. 


Természetes kozmetikumok állatkísérletek nélkül

A  TEAM DR JOSPH-nél   mindig tartózkodtunk az állatkísérletektől, és hangsúlyozzuk termékeink gondos és felelősségteljes előállítását. Termékeink nem állnak rendelkezésre olyan országokban, ahol a termék jóváhagyásához állatkísérleteket kell végrehajtani. Természetes kozmetikumainkhoz rendkívül hatékony, természetes eredetű és a legjobb minőségű alapanyagokat használunk, amelyek hatékonyságára és tolerálhatóságára elegendő bizonyíték áll rendelkezésre.

Az EU 2013. évi kozmetikai rendeletének eredményeként az Európai Unióban a kozmetikumokról és azok nyersanyagairól szóló állatkísérletek a kozmetikai rendelet rendelkezései miatt teljesen tilosak. Ezek jogilag kötelező érvényű tilalmak, ami azt jelenti, hogy az EU-ban minden kozmetikai gyártónak be kell tartania ezeket a követelményeket.


Állatkísérletek nélkül = vegán?

Az állatkísérletek nélküli kozmetikumok nem mindig vegánok. Ez a kozmetikumok állati eredetű összetevőket is tartalmazhatnak, például méhviaszt, mézet, tejet, lanolint stb. A vegán kozmetikumok ugyanakkor nem mindig állatkísérlet nélküliek. A vegán kozmetikumok olyan összetevőket is használhatnak, amelyeket állatokon teszteltek.

Termékeinkben nagyrészt kerüljük az állati eredetű összetevőket, és különös hangsúlyt fektetünk az ökológiai termesztésből származó kiváló minőségű nyersanyagokra. Szándékosan kerüljük a belsőségekből nyert kollagén használatát, ehelyett növényi alapú összetevőket használunk, amelyek gyengéden stimulálják a kollagén szintézisét. 


Hogyan ismerhetem fel a természetes kozmetikumokat mikroműanyag nélkül?

Sajnos a fogyasztók számára nem könnyű felismerni, hogy melyik kozmetikai termék műanyagmentes. Ennek megbízható címkéje a „tanúsított természetes kozmetikumok”. A tanúsított természetes kozmetikumokban tilos a mikroműanyagok és az ásványolaj származékok (szilikonok, parabének, paraffin) használata. A TEAM DR JOSEPH a növényi alapanyagokra támaszkodik, amelyeket környezetbarát módon és erőforrás-megtakarítással állítanak elő. Tehát nem műanyagot használunk mechanikai hámlasztáshoz, hanem jojoba magokból készült finom mikrorészecskéket, amelyek finoman eltávolítják a bőr részecskéket.


A mikroműanyag káros a környezetre?

A mikroműanyagok nemcsak károsak a testünkre, de pusztítóan hatnak a környezetünkre is. Az apró részecskék szennyvízen keresztül jutnak szennyvíztisztító létesítményeinkbe, amelyek sajnos nem képesek kiszűrni az apró műanyag részecskéket. Tehát folyóinkba, tavainkba és óceánjainkba kerülnek. Amint odaérnek, az állatok lenyelik őket, és visszakerülnek a tányérunkra. 


Természetes kozmetikumok illatanyagok nélkül

Az illatmentes kozmetikumok keresése egyre népszerűbb. Ennek oka, hogy többek között egyre több embernek van érzékeny bőre. Felelősek ezért az egyrerosszabb levegőértékeinkért, amelyek tartósan károsítják bőrgátunkat és egyre érzékenyebbé teszik a bőrt. Az illatok elkerülése megakadályozhatja a felesleges bőrirritációt. Ehhez azonban vissza kell lépnünk.


Az illatok önmagukban rosszak?

Az illatok elleni „félelmet” részben a szintetikus illatanyagok káros potenciálja táplálja. Ezek gyanúja szerint károsítják szervezetünket. Évtizedek alatt csak részben bomlanak le és testünkben felhalmozódhatnak. Ezért tilos a használatuk a tanúsított természetes kozmetikumokban. De még a természetben is vannak nagyon erős anyagok, amelyek allergiát válthatnak ki. Az illatallergiák mindenféle tünete a kontakt ekcémától és a fejfájástól kezdve az émelygésig és a kimerültségig terjed.


Illatanyagok, amelyeket be kell jelenteni

Összesen 26 deklarálható allergén illatot kell külön felsorolni INCI nevükkel a termék csomagolásán magas allergiás potenciáljuk miatt. Ezek közül 18 az illóolajok természetes összetevője, amelyek szintetikus úton is előállíthatók. Ide tartoznak például a farnesol, a geraniol, az evernia, a bezyl és a cinnamal.


Természetes illatok

A tanúsított természetes kozmetikumokban a szintetikus illatanyagok tilosak. Csak természetes illatanyagokat használnak itt, amelyek illóolajokon, gyantákon és kivonatokon alapulnak és virágokból, levelekből, magvakból, erdőkből vagy gyümölcsökből származnak. A természetes illatoknak számos előnye van, mivel nem rákkeltő hatásúak, nem befolyásolják hormonrendszerünket és biztosítják a termékek tisztaságát. A természetes kozmetikumok mind tiszta illóolajokat, mind természetes parfümöket használnak. De ezek az illatok gyorsabban elpárolognak, és ezért a termék illata az idő múlásával megváltozhat.


Illóolajok

Az illóolajok az illatuk mellett többszörös hatást gyakorolnak a bőrünkre: csökkentik a gyulladást, antibakteriális hatást fejtenek ki és természetes tartósítószerként hatnak. Különösen a természetes kozmetikumokban élvezik nagy népszerűségüket. Jó illatúak és erősen koncentrált funkcionális összetevőket tartalmaznak, amelyeket bőrápolásunkhoz felhasználhatunk. Itt az allergiás potenciál erősen függ az illóolajok adagjától és minőségétől. A potenciálisan irritáló olajokat csak minimális adagokban használják. A kozmetikában az abszolút tilos az úgynevezett fahéjaldehidek. A citrus illatokat is csak minimális adagokban használják, mivel növelhetik a bőr fényérzékenységét.


Illatok a TEAM DR JOSEPH-ben

 Szándékosan kerüljük az irritáló és nem természetes összetevőket. Termékeinkben csak természetes illatanyagokat használunk. Ezeknek az illatoknak az alapanyagaink eredendő illatával való kombinációja finom, általános csokrot eredményez, amely támogatja a termékek hatását és működését. Hangsúlyozzuk illatjaink minőségét, és csak nagyon kis adagokban használjuk őket. Különösen az érzékeny bőrre szánt termékeink kevés illatanyagot tartalmaznak, és olyan funkcionális összetevőkben gazdagok, amelyek hosszú távon megnyugtatják, növelik annak ellenállását és erősítik természetes védő funkcióját. 


Természetes kozmetikumok tartósítószerek nélkül

Az optimális tartósítószer-keresés néha a kozmetikai ipar egyik legnagyobb kihívása. Míg a hagyományos kozmetikumok számára engedélyezett tartósítószerek hosszú listája létezik, amelyek nem mindig tartalmaznak nem kívánt mellékhatásokat, a természetes kozmetikumok teljesen elkerülik a szintetikus tartósítószereket. Ehelyett tiszta szerves alkoholt és illóolajokat gyakran használnak a természetes kozmetikumok megőrzéséhez.


Tartósítószer nélküli tartósítás

Minden kozmetikumot valamilyen módon meg kell őrizni a sok baktérium, élesztő és mikroorganizmus visszaszorítása és a termékek eltarthatóságának garantálása érdekében. Különböző módszerek léteznek, a szintetikus tartósítószerektől kezdve az ozmotikusan tisztított vízig és a megfelelő tárolásig. Míg az alkohol klasszikus tartósítószer, az illóolajok nem tartoznak ebbe a kifejezésbe. Tehát vannak természetes kozmetikumok tartósítószerek nélkül - ami nem jelenti azt, hogy a termékeket nem kellene tartósítani.


Helyes tárolás

Az olyan külső tényezők, mint a gondos kezelés, szintén alapvető szerepet játszanak a termékek eltarthatóságában. A helyes tárolás, a megfelelő használat és a gyors felhasználás fontos része a tartósításnak.


Óvatosan a parabénekkel

Az 1930-as évek óta a parabéneket klasszikus tartósítószerként használják a kozmetikumokban. Ártalmatlanságukat azonban egyre inkább megkérdőjelezik, és feltételezik, hogy befolyásolják a hormonrendszert.


Tartósítási rendszerünk

A TEAM DR JOSEPH-nél egyedülálló tartósító rendszert dolgoztunk ki, amely alkohol nélkül működik. Különböző természetes olajfrakciók kombinációját alkalmazza, amely megakadályozza a termékek oxidációját és egyben megvédi a bőrgátat. Más szóval, termékeink tartósítási rendszere kiváló védelmet nyújt nemcsak a kozmetikumok, hanem a bőr számára is.


Ozmotikusan tisztított víz

Ezenkívül ozmotikusan tisztított vizet használunk termékeinkhez. Vizünk megtisztításához a fordított ozmózis elvét alkalmazzuk. Ez az a fizikai folyamat, amely a nyomás kiegyenlítésével megfordítja a természetes ozmózis folyamatát, és nagyon tiszta víz előállítását teszi lehetővé. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy minimálisra csökkentsük a tartósítószerek felhasználását a készítmény elkészítéséhez. Végül is, minél tisztább a víz (és az alapanyagok), annál kevesebb tartósításra van szükség.

 

Team Dr Joseph

Vendégeink véleménye

Piroska Kerekes ⭐⭐⭐⭐⭐

Nagyon profi és kedves kiszolgálást kaptam, egyéni igényeimre szabottan - igazi kényesztetésben volt részem! Mindenkinek ajánlom ezt a szalont!
3 hónapja

Noemi Bartos ⭐⭐⭐⭐⭐

Roppant igényes és tiszta környezet. Békés és megnyugtató. Mindenki nagyon kedves a csapatból.
4 hete

Rita Staár ⭐⭐⭐⭐⭐

Professzionális termékek, minőségi szolgáltatások, magas színvonal. Arckrém vásárlás előtt széleskörű termékajánlást kaptam, megtaláltam a megfelelő terméket.
3 hónapja

Boglárka Győrfi ⭐⭐⭐⭐⭐

Professzionális, eredményes kezeléseket és minőségi, gyönyörű sminktetoválásokat garantáló kozmetika!
3 hónapja

Mónika Kerekes ⭐⭐⭐⭐⭐

Mindig csodálatosak a kezelések, feltöltődve jövök el!!
3 hónapja

Munkáinkról további képeket talál itt:

Sminktetoválás