A bőr mikrobiomja

Forradalom: a bőr egészsége - egyedülállóbb, mint valaha


Microbiome

Eredete: görög mikrós (kicsi) és bios (élet)

minden olyan gén és mikroorganizmus közössége, amely megtelepedik az adott területen

Az elmúlt években a legkorszerűbb genetikai elemzési technológiák feltárták a bőrünket kolonizáló mikroorganizmusok összetett, de törékeny biológiai sokféleségét.

Bőrünkön jótékony ökoszisztémát képeznek - a bőr mikrobiómáját.

Olvasson itt arról, hogy pontosan mi ez, és hogyan állíthatja vissza bőrének mikrobiómájának egyensúlyát.


Egy saját világ

Rövid bevezetés a bőr mikroorganizmusainak összetett világába

Egészen néhány évvel ezelőttig a kutatók a bőr bio filmrétegé közömbös, passzív entitásnak tekintették. A legújabb eredmények azt mutatják, mennyire téves ez a feltételezés. A bőrünkön lévő mikroorganizmusok folyamatosan kölcsönhatásba lépnek vele. Ideális esetben a bőrét benépesítő mikroorganizmusok elég kiegyensúlyozottak és változatosak ahhoz, hogy ép ökoszisztémát hozzanak létre. Egy jól kiegyensúlyozott mikrobióma elősegítheti a gyógyulást, csökkentheti a bőr pH-ját, sőt „személyi edzőként” is szolgálhat az immunrendszer számára.

Fontos megjegyezni, hogy a mikrobiómunk olyan egyediek, mint az ujjlenyomatunk - mert számos tényező befolyásolja összetételét. Ez nem csak arról szól, hogy például egy nagyvárosban vagy egy vidéken él. A bőr állapota (nedves vagy zsíros), az életkor, a gének és az életmód egyaránt szerepet játszik, mindegyik folyamatosan változtatja a bőr mikrobiómáját. Ennek eredményeként akár teljesen más ökoszisztémákat lehet felfedezni egy családon belül.

cutaneous – a bőrrel kapcsolatos, Dysbiose – zavart egyensúly a baktériumok között


Minden egyensúlyban?

Sajnos nem

Számos életmódbeli tényező felborítja bőrünk mikrobiomjának egyensúlyát, kezdve a reggeli bőrápolási rutinunkkal. Egyes fajok szappanos habbal érintkezve elpusztulnak, míg mások jobban tolerálják a felületaktív anyagokat. Ez a mikrobiom egyensúlyhiányához vezet. Optimális körülmények között és egészséges bőrön a mikrobioma gyorsan helyreáll ezekből a zavarokból. De a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a dysbiosis nem kivétel, hanem inkább szabály.

A diszbiózis közvetlenül befolyásolja bőrünk egészségét és szépségét, valamint mindennapi bőrápolási rutinunkat. Mert bármennyire is jó a krém összetétele és hatóanyagai a sejtek számára, a bőrápolási rutin nem képes optimális eredményeket elérni, ha a mikrobiom nincs egyensúlyban.

Mi okoz egyensúlyhiányt a bőr mikrobiómájában?


Vissza az egyensúlyhoz

Forradalom - testre szabott bőrápolás, mint még soha, a pro mikrobiomnak köszönhetően

Tekintettel modern életünk számos olyan aspektusára, amelyek veszélyeztetik bőrünk mikrobiomjának szimbiotikus egyensúlyát, ez a nemrég felfedezett védőréteg különös védelmet igényel. Itt jön a REVIDERM legújabb innovációja:

Új, professzionális mikrobiom termékcsaládunk személyre szabott megoldásokkal segít egyensúlyban tartani a bőr mikrobiomájának finom ökoszisztémáját.

Ezeknek a  termékeknek a középpontjában egy rendkívül hatékony, szinergista mikrobionikus komplex áll. Ellentétben más bőrápolási termékekkel, amelyek a bőr mikrobiomját célozzák, ezek a termékek nem csak egyfajta megközelítést alkalmaznak, hanem a három legígéretesebb megközelítést használják fel: a probiotikumokat, a prebiotikumokat és a kommunikációs hackereket (a hatóanyag blokkolja a patogén mikroorganizmusok kommunikációs jeleit, ezáltal megakadályozza a káros bio-filmréteget és a bakteriális virulenciát). Ezenkívül, és ez is az első, a termékek három indikáció-specifikus készítményben állnak rendelkezésre, szükség szerint koncentrálva. És még ennél is több: a még nagyobb testreszabhatóság érdekében ezek a pro mikrobiom termékek számos posztbiotikus összetevőt tartalmaznak, amelyeket kifejezetten a bőr egyedi igényeihez igazítottak.


Röviden: a pro mikrobiom

  • egyedi összetételű
  • szinergikusan hatékony
  • szükség szerint koncentrálva
  • egyénre szabott


A termékek

Pro microbiome az első mikrobiome bőrápoló termékcsalád három gondosanösszeállított  termékkel, amelyek kifejezetten a zsíros, száraz és öregedő bőr mikrobiális körülményeit célozzák meg.


Alkalmazás

A pro mikrobiomát kiegészítő termékként tervezték, és kombinálható egy már bevált bőrápolási rutinnal. Tisztítás és tonizálás után reggel és este keverjen 1 pipettát a pro mikrobiomból a tenyerébe a nappali vagy éjszakai krémhez, majd vigye fel az arcra és a nyakra.

A mikrobionikus komplexum és a posztbiotikus hatóanyagok különböző módon elősegítik az egyensúlyt a zsíros, száraz és érett bőr bőrének mikrobiómájában, ezáltal új szintre emelve a bőr állapotához igazított bőrápolást.


Egy kis háttér infromáció


Probiotikumok

A kozmetikumok területén a probiotikumok nem élő baktériumok, hanem erjesztett termékek, azaz mikroorganizmusok által termelt termékek. A probiotikumok „személyi edzőként” működnek az immunrendszerben. Tanulmányok kimutatták, hogy hatásuk aktiválja a bőr saját védekező mechanizmusait és fokozza a bőr természetes védekező folyamatait.


Prebiotikumok

A prebiotikus vegyületek táplálják a hasznos mikroorganizmusokat, míg a patogén mikroorganizmusok nem képesek metabolizálni őket. Ez növeli bőrünk ellenálló képességét a környezeti hatásokkal szemben, és csökkenti a bőrünkre gyakorolt stresszt (pl. időnkénti viszketés, hámlás vagy vörös foltok).


Postbiotikumok

A posztbiotikumok olyan bioaktív vegyületek, amelyeket a probiotikus baktériumok termelnek, amikor prebiotikumokat (élelmi rostot) fogyasztanak. A bennük megfigyelt tulajdonságok arra utalnak, hogy bizonyos fiziológiai funkciók javításával hozzájárulhatnak a bőr egészségének javításához.


Kommunikációs hackerek

A kommunikációs hackerek blokkolják a patogén mikroorganizmusok kommunikációs jeleit, ezáltal megakadályozzák a káros bio-filmréteget és a bakteriális virulenciát.Reviderm

Munkáinkról további képeket talál itt:

Sminktetoválás