Tanusított biokozmetikumok


Természetes kozmetikumok - valóban jobb a bőr és a környezet számára?

Mi a különbség a tanúsítottan természetes és hagyományos kozmetikumok között?

A természetes kozmetikumok jobbak a bőr számára?

A legfontosabb tények ránézésre észrevehetőek

A bőr a legnagyobb szervünk és egy nagyon összetett rendszer. Kommunikációs rendszerként, korlátként és védő pajzsként funkcionál a külvilág felé. Ezért gondoskodnunk kell róla, meg kell védenünk és erősítenünk kell értékes összetevőkkel.

Számtalan termék hirdeti, hogy a lehető legjobb módon ápolja és védi bőrünket. Durván megkülönböztetik a hagyományos kozmetikumokat és a természetes kozmetikumokat - ezek között számtalan kifejezés, például „vegán”, „állatkísérletektől mentes”, „bio kozmetikumok”, „biodinamikus”, „zöld”, „tiszta” és „természetes”. De hogyan lehetek biztos abban, hogy a „greenwashing” (környezettudatos) dzsungelében valóban természetes kozmetikumokról van szó?

Mit jelent a „természetes kozmetikumok” és milyen címkék léteznek?

A természetes kozmetikumok és a bio kozmetikumok nem jogilag védett kifejezések, ezért az állítólagosan „természetes” és  „fenntartható” termékek nem mindig teljesítik azt, amit ígérnek. Az eredeti természetes kozmetikumokban olajokat, zsírokat, viaszokat, színezékeket és illatanyagokat csak növényi, ásványi és néha állati alapanyagokból nyernek, például méhviaszból.

A parafinok, szilikonok, szintetikus festékek és illatanyagok tilosak, csakúgy, mint az állatkísérletek. Számos tanúsítvány segíti az eredeti természetes kozmetikumok felismerését. Megbízható címkék például az ICEA, BDIH, EcoCert, NaTrue, Demeter vagy COSMOS. 

A természetes kozmetikumok előnyei - a bőr és a környezet számára

Egyre inkább tudatában vagyunk annak, hogy az étel eredete alapvető szerepet játszik. De mivel a bőrünk közvetlenül fel tudja szívni a rá felvitt termékek akár 60% -át, természetes összetevőkkel is gondoznunk kell. Így nő a természetes kozmetikumokhoz fordulók száma.

Jobb a bőröd számára

A természetes kozmetikumok célja a bőr szabadságának erősítése. Ez egyensúlyt hoz az egyensúlyhiányban, amelyet külső ingerek okozhatnak. Az összetevők célja a bőr természetes funkcióinak stimulálása és önszabályozásának támogatása. A természetes kozmetikai pecsét egyértelmű specifikációi szintén lehetővé teszik az összetevők pontos nyomon követését.

A hagyományos kozmetikumok más megközelítést alkalmaznak: az olyan „töltőanyagok”, mint a szilikonok, csak utánozzák a természetes bőrfunkciókat, és nem támogatják őket. Egyébként ennek a hatásai is, csakúgy, mint a hagyományos kozmetikumok úgy tűnhet, hogy gyorsabban működnek. A valóságban azonban csak a bőrproblémákat fedik el.

Jobb a környezet számára

Általában a természetes kozmetikumokban használt nyersanyagok megújulók, fenntartható módon készülnek, és gyakran ellenőrzött bio termesztésből származnak.

A tanúsított természetes kozmetikumok nem tartalmaznak elhullott állatokból származó alapanyagokat, és nem végeznek állatkísérleteket.

A hagyományos kozmetikumokkal ellentétben a természetes kozmetikumok nem tartalmaznak olyan kőolaj alapú összetevőket, amelyek az ivóvízbe kerülhetnek, és így károsíthatják a környezetet.

Miért kerülnek a természetes kozmetikumok többe, mint a hagyományos kozmetikumok?

Mivel az olajok (például hidegen sajtolt vagy finomított olajok) minőségében is vannak különbségek, néhány természetes kozmetikai márkák drágábbnak tűnnek, mint a hagyományos márkák. Valójában a természetes kozmetikumok gyakran még olcsóbbak is, mint a hagyományos kozmetikumok, csak azokat szokták összehasonlítani a drogériák termékeivel.

Tegyük fel, hogy a nagy kozmetikai márkák árai tartalmazzák ezeket az összetevőket és összehasonlítjuk azokat.Ebben az esetben általában a természetes kozmetikumok jelentik a jobb alternatívát: nemcsak a bőr és a környezet, hanem a pénztárca számára is.

A természetes kozmetikumok értékes olajokat és növényi kivonatokat tartalmaznak, amelyek bonyolultabb előállítást igényelnek, mint az olcsó szilikonolajok és szintetikus úton előállított funkcionális összetevők. A természetes kozmetikumok általában a jobb alternatíva: a bőr, a környezet és a pénztárca számára.A TEAM DR JOSEPH természetes kozmetikuma

Tanúsított bio természetes kozmetikumainkban ötvözzük sokéves tapasztalatunkat a rendkívül hatékony, természetes alapanyagok és a legújabb technológiák felhasználásával, összhangban a természettel és annak erőforrásaival.

Szeretnénk, ha bőrét és környezetünket a legkíméletesebben védenék és ápolják. Ezért használunk kiváló minőségű, legkiválóbb organikus minőségű növényeket, és előnyben részesítjük a vadon gyűjtött és az ökológiai termesztést.

Az ökológiai termesztésből származó összetevőket felhasználva többnyire elkerülhetjük a peszticid-maradványokat, a felesleges vegyszereket és a műtrágyát.

Kíméletes extrakciós folyamatok és a legmodernebb technológiák révén a növény hatékony összetevőit felhasználhatóvá tesszük az emberi bőr számára - az egészséges és ragyogó bőr érdekében.

Team Dr Joseph

Vendégeink véleménye

Piroska Kerekes ⭐⭐⭐⭐⭐

Nagyon profi és kedves kiszolgálást kaptam, egyéni igényeimre szabottan - igazi kényesztetésben volt részem! Mindenkinek ajánlom ezt a szalont!
3 hónapja

Noemi Bartos ⭐⭐⭐⭐⭐

Roppant igényes és tiszta környezet. Békés és megnyugtató. Mindenki nagyon kedves a csapatból.
4 hete

Rita Staár ⭐⭐⭐⭐⭐

Professzionális termékek, minőségi szolgáltatások, magas színvonal. Arckrém vásárlás előtt széleskörű termékajánlást kaptam, megtaláltam a megfelelő terméket.
3 hónapja

Boglárka Győrfi ⭐⭐⭐⭐⭐

Professzionális, eredményes kezeléseket és minőségi, gyönyörű sminktetoválásokat garantáló kozmetika!
3 hónapja

Mónika Kerekes ⭐⭐⭐⭐⭐

Mindig csodálatosak a kezelések, feltöltődve jövök el!!
3 hónapja

Munkáinkról további képeket talál itt:

Sminktetoválás